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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital.
Data corrente:  17/07/2009
Data da última atualização:  11/11/2010
Autoria:  IDE, C. D.; PEREIRA, M. G.; PEREIRA, T. N. S.
Afiliação:  CARLOS DAVID IDE, PESAGRO-RIO; MESSIAS GONZAGA PEREIRA, UENF; TELMA NAIR SANTANA PEREIRA, UENF.
Título:  Use of testers for combining ability and selection of papapya hybrids.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  Crop Breeding and Applied Biotechnology, Londrina, v. 9, n. 1, p. 60-66, Mar. 2009.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Using methods for estimating combining ability with the use of testers, where one or more genotypes arecrossed with all the plant material to be investigated, is simpler and faster than a diallel. The objective was to make use oftesters to select hybrids with a level of yield capacity and fruit quality that justifies their selection. A test was performed with20 papaya hybrids from the crossing of 13 'Solo'with tester' Formosa '(JS-12), and seven 'Formosa' lines, crossed with tester'Solo' (SS 72/12) in Linhares, state of Espirito Santo, between August 2006 and July 2007. The specific combining ability wasdetermined for 14 traits of papaya by the difference between the overall mean and the mean of each hybrid crossed with thetesters. The genotypes with the best values of Specific Combining Ability (SCA) for yield traits and fruit quality were: JS-12 xSS 72/12; JS-12 x São Mateus and SS72/12 x Sekati, particularly the latter.
Palavras-Chave:  Capacidade combinatória; Capacidade específica de combinação; Carica papaya L; Híbridos de mamoeiro; Parâmetros genéticos; Testadores.
Thesagro:  Agricultura; Biotecnologia; Genética; Índice de Seleção.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPTIA13426 - 1ADDAP - PP
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  10/08/2015
Data da última atualização:  20/08/2015
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  MARCHESAN, C.; BETTIOL, W.; SOARES, M.
Afiliação:  C. MARCHESAN, FCB/PUC-Campinas; WAGNER BETTIOL, CNPMA; M. SOARES, FCB/PUC-Campinas.
Título:  PE 11: o efeito da casca de camarão na supressividade do Fusarium oxysporum f. sp. lycopersici causador da murcha do tomateiro (Licoersicon escuentum).
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  In: SEMANA DE ESTUDOS, 34., MOSTRA DE TRABALHOS CIENTÍFICOS, 2., 2005, Campinas/SP. Caderno de resumos. Campinas/SP: PUC-Campinas, 2005. p. 21.
Páginas:  p.21
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Casca de camarão; Murcha do tomateiro; Tomateiro.
Thesagro:  Tomate.
Thesaurus NAL:  Fusarium oxysporum f. sp. lycopersici.
Categoria do assunto:  H Saúde e Patologia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/127658/1/2005RA-126.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMA14351 - 1UPCRA - DD2005RA_126
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